U pet gradova pet dana peti Festival znanosti

U ZAGREBU, Osijeku, Rijeci, Splitu i po prvi put u Zadru 23. travnja počinje Festival znanosti. U pet gradova pet će dana trajati bogati program petog Festivala znanosti.

Festival, koji je pokrenut 2003. na inicijativu British Councila u suradnji s zagrebačkim Tehničkim muzejom postao je godišnje događanje koje povezuje brojne institucije s ciljem promicanja znanosti među širokom publikom, pogotovo među mladima.

Program ovogodišnjeg Festivala, čija je središnja tema “hrana i zdravlje” sastoji se od izložbi, radionica, predstava, predavanja, prezentacija, okruglih stolova, performansa, filmova, promocija knjiga…

Zlatni sponzor Festivala je Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. koja tradicionalno prepoznaje i podržava ovu vrijednu manifestaciju. Ulaganje u znanje i populariziranje znanosti najveće su vrijednosti Festivala, kojima se podupire napredak i razvoj i zato je Hypo banka već treću godinu vjeran partner organizatorima.

U Hypo Alpe-Adria-Banci ističu kako su znanje i inovativnost pokretači svjetskog gospodarstva, ali i ključ napretka svakog društva i zato neprestano ulaganje u znanje i poticanje inovativnosti predstavlja ključ napretka i hrvatskog gospodarstva. Festival znanosti jedan je od koraka na tom putu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara