U petak navečer nastavak pregovora o budućoj vladi Srbije

KONZULTACIJE predstavnika Demokratske stranke Srbije, G17 Plus, Demokratske stranke i koalicije Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije o formiranju vlade bit će nastavljene u petak navečer, na sastanku zatvorenom za javnost, izjavio je potpredsjednik Demokratske stranke Srbije Dragan Maršićanin agenciji Beta.

On je rekao da će ta stranka potencijalnim partnerima predstaviti nacrt koalicijskog sporazuma i programa buduće vlade, a konačan dogovor bi trebao biti postignut nakon što ostale stranke održe sjednice najviših stranačkih organa.

Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica u srijedu je, nakon sjednice Glavnog odbora stranke, kazao da se ta stranka zalaže za manjinsku vladu demokratskih stranaka s G17 Plus i koalicijom SPO-NS, uz podršku Demokratske stranke u parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik predsjednika Demokratske stranke Zoran Živković je, međutim, u izjavi za Radio B92 u petak kazao da će zatražiti da Glavni odbor te stranke ne da podršku takvoj manjinskoj vladi, ukoliko ne dobije ispriku dužnosnika Koštuničine stranke Dragana Jočića koji je rekao da bi manjinska vlada bez Demokratske stranke predstavljala "sanitarni otklon" od te stranke i politike koju je ona vodila do izbora 28. prosinca prošle godine.

Na izvanrednim parlamentarnim izborima, u parlament koji ima 250 zastupnika, ušle su Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja s 82 mandata, Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice s 53 zastupnika, Demokratska stranka Borisa Tadića i Zorana Živkovića s 37 mandata, a slijede G17 Plus Miroljuba Labusa sa 34 i Srpski pokret obnove u koaliciji s Novom Srbijom s 22 mandata, koliko ima i Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara