U petak presuda Ademiju i Norcu

ODVJETNICI generala Rahima Ademija i Mirka Norca iskoristili su svoje završne riječi kako bi još jednom odbacili bilo kakvu krivnju svojih klijenata za zločine u Medačkom džepu te su pozvali sud da ih oslobodi.

"Optužnica nije dokazala da je i jedan vojnik kojem je zapovijedao Mirko Norac počinio zločin zbog čega tražimo njegovo oslobađanje. Radi se o kaznenoj odgovornosti samo u slučaju da zapovjednik točno znao da su se zločini dogodili ili da će se dogoditi", kazao je pred sudom odvjetnik drugooptuženog Norca, Željko Olujić.  

On smatra da Norac ne može biti kažnjen za ono što mu nisu dokazali. Olujić je u svojoj završnoj riječi također napomenuo kako je cijelim postupkom upravljala politika, pogotovo oko prikupljanja materijala te podizanja optužnice pred Haškim sudom. Odvjetnik Rahima Ademija, Čedo Prodanović također tvrdi kako je optužnica protiv njegova klijenta neosnovana zbog nedostatka dokaza te da Ademi uopće nije zapovijedao u akciji Medački džep. Po njemu, Ademi je formirao sektor jedan po nalogu generala Bobetka, a sektorom jedan je zapovijedao Mirko Norac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se to vidi iz knjige generala Janka Bobetka, 'Sve moje bitke' u kojoj ni jednom riječju ne spominje Rahima Ademija", tvrdi Prodanović. Presuda koja će odrediti sudbinu dvojice generala bit će poznata krajem tjedna, najvjerojatnije u petak.

J.M.
Foto: RTL Vijesti/AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara