U Petrinji počeli Dani sjećanja 2004.

U Petrinji su popodne počeli Dani sjećanja na poginule hrvatske branitelje i civile nestale i zatočene u Domovinskom ratu te na razaranje grada u srpskoj okupaciji. L

Na križnom putu oko grada, koji je vodio župnik Stjepan Ptiček, molilo se uz ostatke srušenih i miniranih kapelica i crkava, uz raspela na raskrižjima i masovne grobnice kod vile Gavrilović i Nove bolnice.

Ovogodišnje devete Dane sjećanja organiziraju udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja, dragovoljci, veterani, petrinjski vojni invalidi i ogranak Matice hrvatske.

Tijekom rujna održat će se više prigodnih svečanosti, među ostalim memorijalni rukometni turnir u spomen na u ratu poginule petrinjske rukometaše Marijana Borošića i Darka Genera, Nikolu Loknera i Stjepana Žugaja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gradskom stadionu otkrit će se spomen-ploča za poginule nogometaše Damira Horvatića, Marijana Majdančića, Miju Marekovića, Predraga Matanovića i Antuna Vašarevića.

U četvrtak, 16. rujuna, služit će se misa zadušnica u župnoj crkvi sv. Lovre i obići sve tri masovne grobnice oko Petrinje.

(Hina) xap ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara