U pločama otvoren centar za borbu protiv ovisnosti

U NEPOSREDNOJ blizini osnovne i srednje škole u Pločama danas je otvoren Centar za borbu protiv ovisnosti.

Na prigodnoj svečanosti Centar je otvorio dr. Ante Barbir, predsjednik vladina Ureda za suzbijanje i zloporabu opojnih droga, u nazočnosti pločanskih gradskih čelnika, predstavnika Centra za socijalnu skrb, Doma zdravlja, policije, Crkve te prosvjetnih, kulturnih i javnih djelatnika Ploča i doline Neretve.

Prostor za rad Centra za borbu protiv ovisnosti, prvi takve vrste u dolini Neretve, osiguralo je Ministarstvo obrane RH.

Istodobno je vladin Ured za suzbijanje i zloporabu opojnih droga za uređenje i početak rada Centra osigurao 90.000 kuna, a Grad Ploče 10.000 kuna iz gradskog proračuna.

To suvremeno savjetovalište u Pločama znatno će obogatiti prevenciju protiv bolesti ovisnosti u tom lučkom gradu i cijeloj neretvanskoj dolini.

Centar za borbu protiv ovisnosti ima oko 50 četvornih metara, a u njemu će raditi dva socijalna radnika i jedan zdravstveni djelatnik. U Centru će se okupljati i članovi Kluba liječenih alkoholičara te ovisnici o opojnim drogama s neretvanskog područja, rekla je voditeljica i koordinatorica Slavenka Mušan.

Najavila je i da će se uvesti besplatni telefon na koji će se moći anonimno javljati ovisnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara