u pločama Proslavljen Dan antifašističke bobe

U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, u Pločama je priređeno svečano primanje u Gradskom poglavarstvu, a potom su izaslanstva Grada i pločanskih antifašističkih boraca položila vijence i zapalila svijeće ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Laniština u Pločama. L

Opredijeljen za antifašizam slobodarski pločanski kraj dao je veliku cijenu slobodi i pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu. To isto dale su i sadašnje generacije u pobjedi nad agresijom u Domovinskom ratu. To je rečeno danas na svečanom primanju za pločanske antifašiste koje je u Gradskom poglavarstvu upriličio gradonačelnik Ploča Ante Karamatić.

Potom je u povodu Dana antifašističke borbe ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Laniština u Pločama zajedničko izaslanstvo Ploča i pločanskih antifašističkih boraca položilo vijenac i zapalilo svijeće za sve pločanske antifašiste poginule u Drugom svjetskom ratu i hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. Vijenci su položeni i u Spomen parku u središtu Ploča.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan antifašističke borbe obilježen je i kod svih spomenika antifašističke borbe na pločanskom gradskom području.

(Hina) tc az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara