U Podsusedu sutra počinje taekwondo prvenstvo za djecu žrtve mina

OKO 500 natjecatelja u taekwondou iz Hrvatske i susjednih zemalja sutra će nastupiti na međunarodnom turniru u dvorani "Sutinska vrela" u Podsusedu, kojemu je cilj prikupiti novac za pomoć djeci žrtvama mina.

U sklopu dvodnevnog prvenstva organiziran je humanitarni projekt "Djeca sportaši za djecu žrtve mina", kako bi se prikupilo oko 500.000 kuna namijenjenih sportskim programima djece žrtava mina i razminiranju Hrvatske, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizatora projekta.

"Želimo potaknuti djecu stradalu od mina na bavljenje sportom unatoč hendikepu", kazao je predsjednik Hrvatske udruge žrtava mina Davorin Cetin podsjetivši da je dosad u Hrvatskoj od mina stradalo preko 300 djece, a samo od početka ove godine njih dvanaestero.

Tijekom prvenstva "Susedgrad Sokol-Pokal 2003" svi će natjecatelji nastupati u ime djece žrtava mina noseći njihova imena na dresovima, a organizirat će se i njihovo međusobno druženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz natjecanja u četiri discipline, priređena je izložba o problemu mina u Hrvatskoj i desetogodišnjici rada kluba domaćina "Susedgrad-Sokol", licitacijska prodaja glazbenog CD-a djece žrtava mina koji su snimili s grupom "Zabranjeno pušenje", te domjenak za sve sudionike i posjetitelje.

Organizatori projekta - Hrvatski centar za razminiranje, Hrvatska udruga žrtava mina i Udruga za boljitak i osmijeh Susedgrada pozvali su građane da se priključe manifestaciji u Podsusedu, a ulaz je besplatan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara