U ponedjeljak izvanredna sjednica predsjedništva SSSH o sindikalnom zajedništvu

PREDSJEDNIK Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Davor Jurić sazvao je za ponedjeljak izvanrednu sjednicu te središnjice o budućnosti sindikalnog zajedništva jer su Nezavisnih hrvatski sindikati (NHS) tiskali svoj letak o rezultatima pregovora o izmjenama Zakona o radu (ZOR), koji po sadržaju odudara od zajedničkog sindikalnog letka.

Pet sindikalnih središnjica, koje od 16. do 18. lipnja provode referendum o ZOR-u, nedavno su na teren odaslale zajednički informativni letak o rezultatima pregovora, no NHS je svome članstvu poslao i vlastiti letak u kojem dodatno objašnjava rezultat pregovora i izražava nezadovoljstvo njima.

Čelnik SSSH Davor Jurić izjavio je danas Hini da će u ponedjeljak predložiti predsjedništvu te središnjice da sindikalni referendum o rezultatima pregovora o ZOR-u ne bude pravovaljan jer je NHS tiskanjem dodatnih materijala izašao iz okvira sindikalnog dogovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Referendum će, kaže Jurić, biti proveden, ali vjerojatno neće biti zajednički, o čemu će u ponedjeljak odlučiti predsjedništvo te sindikalne središnjice. Predsjedništvo će odlučivati i o tome kako će se koristiti podatci koje iskaže članstvo SSSH.

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever izjavio je Hini da će referendum, što se tiče njegove središnjice, biti zajednički.

"To što smo tiskali dodatne materijale, kojima članstvu šaljemo poruku da je smanjenje prava predloženim izmjenama ZOR-a neprihvatljivo, stvar je NHS-a. No, mi time ne dovodimo u pitanje sindikalno zajedništvo", rekao je Sever.

On je za ponedjeljak sazvao sastanak sindikalnih središnjica o provođenju referenduma i pripremama za sjednicu GSV-a pa očekuje da bi na njemu moglo biti riječi i o sindikalnom zajedništvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara