U PONEDJELJAK KONSTITUIRANJE SKUPŠTINE SRBIJE I CRNE GORE

Nova Skupština Srbije i Crne Gore bit će konstituirana u ponedjeljak u Beogradu a na svojoj će prvoj konstituirajućoj sjednici donijeti privremeni poslovnik, te kako je to najavio predsjednik Vijeća građana Savezne skupštine Dragoljub Mićunović zakon o izboru predsjednika državne zajednice.

Parlament državne zajednice ima 126 mjesta, od čega 91 mandat pripada Srbiji, a 35 Crnoj Gori.

Potpredsjednik Demokratske stranke srbijanskog premijera Zorana Đinđića Zoran Živković najavio je prije nekoliko dana da će vladajući DOS, koji u novoj Skupštini ima 37 manata, ući u koaliciju s crnogorskom Demokratskom partijom socijalista crnogorskog premijera Mila Đukanovića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dosadašnjim najavama, kandidat za budućeg predsjednika Srbije i Crne Gore bit će Svetozar Marović, potpredsjednik crnogorskog DPS-a, koji bi mogao biti izabran već u utorak, čime će aktualnom jugoslavenskom predsjedniku Vojislavu Koštunici prestati mandat.

Predsjednik državne zajednice ujedno je i mandatar Vijeća ministara, koje - za pet zajedničkih državnih resora (obrana, vanjski poslovi, vanjska i unutarnja trgovina, te ljudska i manjinska prava) - mora imenovati u roku od pet dana od dana izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara