U ponedjeljak počinje Europski tjedan u Hrvatskoj

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i ove će godine, idućeg tjedna, nizom javnih događanja u cijeloj Hrvatskoj obilježiti Dan Vijeća Europe, 5. svibnja i Dan Europe, 9. svibnja, čija će središnja proslava biti održana u Splitu, priopćeno je iz MVPEI.

Središnju proslavu Dana Europe zajednički će organizirati Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Izaslanstva Europske komisije, grada Splita i Europskog pokreta Split, uz podršku Vlade Republike Hrvatske.

Tijekom tradicionalnog "Europskog tjedna", od 3. do 10. svibnja 2005., MVPEI će simbolično otvoriti građanima vrata svoje zgrade na Petretićevom trgu 2 radnim danom od 10 do 15 sati, nastojeći različitim obrazovnim i informativnim aktivnostima približiti proces europskih integracija najširoj javnosti.

Osim aktivnosti u okviru projekta Otvorenih vrata Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija od 3. do 10. svibnja 2005., na zagrebačkom će se Ekonomskom fakultetu 5. i 6. svibnja 2005. održati "EU dani" - predstavljeni nizom predavanja, radionica i informativnih aktivnosti na temu europskih integracija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom Europskog tjedna svečano će se proglasiti i pobjednici dvaju natjecanja namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola (LoginŽEurope i EUQUIZ), a na Dan Europe u Zagrebu će se za učenike osnovnih škola organizirati edukativna vožnja EU tramvajem.

Europski tjedan bit će tradicionalno obilježen i u hrvatskim županijama, a djelatnici Ministarstva gostovat će u radijskim i televizijskim emisijama posvećenim procesu europskih integracija te sudjelovati u tribinama i radioemisijama u okviru "Građanskog sata GONG-a".

(Hina) xpp/xdam ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara