U ponedjeljak presuda ubojici zadarskoga taksiste

U ponedjeljak presuda ubojici zadarskoga taksiste

Tekst: I.Ka.
Foto: Andrije Lučić / Cropix

U PONEDJELJAK bit će izrećena presuda 22-godišnjem Elvisu Šopiću kojeg se tereti da je ubio zadarskog taksista 30-godišnjeg Igora Ćustića. Prije godinu i pol dana Šopić se ukrcao u taksi kojeg je vozio Ćustić i skraćenom lovačkom puškom koju je sakrio ispod jakne pucao mu je u čelo. Nakon toga je, kako bi prikrio tragove ubojstva, zapalio taksi u kojem se nalazilo tijelo ubijenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uhićenja, ubojica je odveo policiju do mjesta gdje je počinio zločin i priznao policiji da je ubio zadarskog taksistu jer ga je ovaj provocirao na nacionalnoj osnovi. Šopić je na kraju rasprave izrazio žaljenje rodbini i prijateljima zbog svega što se dogodilo. Tužitelj Radovan Marjanović u svom je završnom obraćanju Sudskom vijeću tražio je da se Šopića proglasi krivim za teško i krajnje podmuklo ubojstvo.

Smiljan Bakočević, branitelj 22-godišnjeg Elvisa Šopića navodi da je još kao dijete neprestano zlostavljan i zapušten živio u gotovo potpuno mentalno retardiranoj obitelji i s ocem alkoholičarom. 1991. godine Centar za socijalnu skrb oduzeo je djecu Šopićevim roditeljima. Bakočević smatra kako je do ubojstva došlo u naguravanju, jer Šopić nije imao nikakva motiva za ubojstvo. Sudsko vijeće će u ponedjeljak Šopiću izreći presudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara