U poplavama i odronima na portugalskoj Madeiri poginule najmanje 32 osobe

U poplavama i odronima na portugalskoj Madeiri poginule najmanje 32 osobe

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

NAJMANJE 32 osobe su poginule u poplavama i odronima koji su nakon jakih kiša pogodili portugalski otok Madeiru.

Još 68 osoba je hospitalizirano na otoku u Atlantskom oceanu koji je poznato turističko odredište. Još nije poznato jesu li u odronima poginuli i turisti. Policijski dužnosnik je rekao kako su spasioci zatrpani pozivima u pomoć. Prema pisanju portugalskih medija, ova oluja je bila najsmrtonosnija još od one koje je otok pogodila u listopadu 1993. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgrađena privremena skloništa

Zrakoplovna luka je zatvorena, a gradonačelnik grada Funchal, Miguel Albuquerque, je pozvao stanovnike da ne izlaze iz kuća. Dodao je kako su vjetrovi puhali brzinom većom od 100 kilometara na sat te su jake kiše prouzročile poplave i odrone tla. Spasioci imaju problema sa dolaskom do unesrećenih, jer su mnoge ceste na otoku blokirane.

Očekuje se da će u narednim satima na Madeiru stići portugalski premijer Jose Socrates i ministar unutarnjih poslova Rui Pereira. "Problem se mora riješiti na nacionalnom nivou", kazao je Pereira. Predsjednik regionalne vlade Alberto Joao Jardim je rekao kako vlasti rade privremena skloništa za stotine ljudi koji su ostali bez domova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara