U Popovači otvorena Tvornica dodataka stočne hrane "Sano"

U Popovači je danas otvorena Tvornica dodataka stočnoj hrani "Sano" u koju je njemački obiteljski koncern "Waldinger" iz Bavarske uložio oko 20 milijuna eura.

Riječ je o jednoj od najmodernijih tvornica te vrste na jugoistoku Europe. Njezini pogoni na 10 hektara, uz autocestu 70 kilometara istočno od Zagreba, izgrađeni su za samo devet mjeseci, rekao je voditelj podružnice tvrtke "Sano" za jugoistočnu Europu Branimir Kampl, dodajući da je zbog spomenutog položaja, osim sirovinske osnove iz Hrvatske, to mjesto dobilo prednost pri odabiru između šest susjednih država.

Vlasnik Tvornice Bernhard Waldinger istaknuo je da je su za izbor osobito bili važni lokalna zajednica i općina Popovača s načelnikom Zvonimirom Lukšićem na čelu, koji su prepoznali strani kapital i poduprli ga ulaganjem u infrastrukturu iz vlastitog proračuna.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković, koji je otvorio Tvornicu, rekao je kako to govori o povoljnom europskom ozračju, osobito za razvoj stočarstva, koje većom proizvodnjom mesa i mlijeka čini i naglašenu strategiju našega gospodarskog razvoja. Izrazio je zadovoljstvo da se to baš zbiva u danima prihvaćene kandidature Hrvatske za ulazak u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tvornica koja proizvodi tzv. biokoncentrate, koncentrirane predsmjese bioaktivnih tvari, koji znatno pojednostavljuju izradu krmnih smjesa u stočarstvu, školovat će visokospecijalizirane kadrove.

Na otvorenju Tvornice, među ostalima, bili su nazočni zamjenik njemačkog veleposlanika Laurids Hoelscher, predstavnici lokalnih i županijskih vlasti te gospodarstvenici iz Njemačke, Slovenije, BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore, Bugarske i Turske.

(Hina) xdpas ymćZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara