U Poreču napadnuta dvojica slovenskih poduzetnika

U NEDJELJU navečer je u Poreču napadnut Rajko Hrvatič, 50-godišnji slovenski poduzetnik i vlasnik licence za natjecanje ljepote Miss Hawaiian Tropic, te njegov 26-godišnji prijatelj, također slovenski poduzetnik Sebastjan Vežnaver, doznajemo iz PU istarske.

Napad se dogodio u Vukovarskoj ulici u Poreču, nasuprot ŠRC Veli Jože, na parkirališnom prostoru Hypo banke. Kako doznajemo od Nataše Rogić, glasnogovornice PU istarske, Hrvatič i Vežnaver, obojica slovenski državljani, došli su pogledati međunarodno natjecanje u kick-boxingu, koje se održavalo 15. travnja od 20 do 22 sata.

Na povratku su njihovom automobilu marke Subaru Impreza, koparskih registarskih oznaka pristupila šestorica nepoznatih napadača, koji su najprije počela udarati rukama i nogama po automobilu. Zatim su dvojica njih počeli rukama i nogama udarati Vežnavera koji se nalazio na mjestu vozača, a druga trojica su udarala te pokušala izvući Hrvatiča sa suvozačkog mjesta.

S obzirom da se Hrvatič uhvatio za sjedalo u automobilu, napadači ga nisu uspjeli izvući u cijelosti već samo njegovu desnu nogu. Tada mu je jedan od napadača u desno bedro zabio zasad nepoznat oštar predmet, pretpostavlja se nož.

U napadu je Hrvatič zadobio kontuziju lijeve očne vjeđe i ubodnu ranu na desnom bedru, Vežnaver je zadobio lakše tjelesne ozljede - kontuziju trbušne stijenke.

Protiv nepoznatih napadača, u dobi između 25 i 30 godina, koji su se nakon napada udaljili u nepoznatom smjeru, podnesena je kaznena i prekršajna prijava, a policija za njima intenzivno traga. Hrvatič je upućen u Opću bolnicu u Puli kako bi mu se sanirala ozljeda, što je on odbio, rekavši kako će ranu sanirati kad stigne u Izolu (Slovenija).

Motiv napada još uvijek nije poznat. Prema saznanjima koje je policija primila na osnovu prijave oštećenika, "napadnuti su bez ikakvog povoda".

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara