U potrazi za ukradenim vozilima u BiH zaplijenjeno 87 automobila

U VELIKOJ akciji potrage za ukradenim automobilima policija u Bosni i Hercegovini zaplijenila je prošlog tjedna 87 vozila, izjavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik policijske misije Europske unije u BiH (EUPM) Jon Oskar Solnes.

On je pojasnio kako je oko 2.000 tisuće policajaca iz oba entiteta bilo uključeno u ovu operaciju koja je trajala od 3. do 8. veljače opisavši je kao najveću takve vrste u BiH do sada.

Na prometnicama u cijeloj zemlji bilo je postavljeno 612 nadzornih točaka a kontrolirano je gotovo devet tisuća vozila pri čemu su korišteni i podacima kojima raspolaže Interpol.

´Sedam vozila odmah je identificirano kao ukradeno i ona su oduzeta. Još osamdeset automobila privremeno je zaplijenjeno zbog sumnjive dokumentacije´, kazao je Solnes.

Vozila koja se još uvijek provjeravaju imala su sumnjive prometne dozvole i potvrde o registraciji a postoje i dvojbe o autentičnosti brojeva njihove šasije.

Interposlova baza podataka korištena je pri provjeri statusa oko 800 automobila.

´Prema obavještajnim podacima kojima raspolažemo, ukradena vozila veoma su veliki problem u ovoj zemlji´, kazao je glasnogovornik EUPM. On ističe kako tome značajno doprinosi činjenica da entitetska Ministarstva unutarnjih poslova nemaju nikakvu zajedničku bazu podataka o vozilima za kojima se traga a informacije kojima raspolažu razmjenjuju sporadično i bez posebnog plana.

Policijska misija Europske unije čijih je 200 pripadnika nadziralo tijek potrage za ukradenim vozilima u BiH cijeni kako je ova operacija pokazala da entitetske policije mogu učinkovito surađivati ako to žele.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara