U povodu Dana planeta Zemlje HSS protiv genetski modificirane hrane

U povodu 22. travnja, Dana planeta Zemlje, Hrvatska seljačka stranke (HSS) još je jednom digla glas protiv genetski modificirane hrane i založila se protiv proizvodnje takve hrane u Hrvatskoj.

"Dobro očuvani okoliš naša je komparativna prednost i razvojna šansa i zato smatramo da Hrvatska treba očuvati status zemlje u kojoj se ne sije genetski modificirano sjeme i ne proizvodi genetski modificirana hrana", stoji u poruci HSS-a.

Preko 10 posto površine Hrvatske zaštićeno je u kategorijama parkova prirode i nacionalnih parkova, a Jadran je najčišće more na Mediteranu.Osim toga, Hrvatska obiluje velikim rezervoarima obnovljive i kvalitetne pitke vode, a po biološkoj raznolikosti je na petom mjestu na svijetu, ističe HSS promičući ekopoljoprivredu i ekoturizam.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS podsjeća da je u saborsku proceduru uputio zakona kojim bi se privremeno zabranio i ograničio uvoz, stavljanje na tržište, upotreba i proizvodnja genetski modificiranih proizvoda i organizama, dok se ne donesu posebni zakoni koji će regulirati to područje.

Hrvatska stranka zelenih - eko savez također se u povodu Dana planeta Zemlje založila za očuvanje hrvatskih voda i prirodnih dobara, tražeći od Vlade raspisivanje referenduma o projektu Družba Adria.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara