U povodu pete obljetnice Forum 21 dodjeljuje novinarske nagrade

U POVODU pete obljetnice osnutka Forum 21 dodijelit će nagradu za radijsko novinarstvo u prošloj godini novinarki Županijskog radija Varaždin Andreji Žigić-Dolenc, te novinarima Radija 101 Maji Katalenić-Šundić i Hrvoju Belamariću, najavljeno je danas iz Foruma 21.

U današnjem priopćenju Forum 21 Zbor novinara elektroničkih medija Hrvatskog novinarskog društva ističe da na svečanosti obilježavanja pete obljetnice, 16. siječnja, neće uručiti nagrade za televizijsko novinarstvo jer smatraju da posebno sastavljen ocjenjivački žiri ´nije sagledao cjelovitu sliku televizijskog novinarstva´.

´Imena autora i emisija za koje se odlučio žiri paradigmatično ukazuju na činjenicu da hrvatsko novinarstvo i dalje koketira s raznim političkim opcijama što je u suprotnosti s prirodom i svrhom postojanja Foruma 21´, kaže se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Forumu ističu da ni nakon pet godina nastojanja da se hrvatska medijska slika približi europskim standardima još uvijek nisu u potpunosti ispunjeni ciljevi definirani u utemeljiteljskoj Rezoluciji Foruma 21.

Stoga, Forum 21 još jednom poziva sve zainteresirane sudionike procesa informiranja da pojačaju napore u rješavanju profesionalnih i socijalnih izazova, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara