U požaru kod Gajane izgorjelo više od sto hektara; u 11 sati planuo novi

U POŽARU koji je jučer izbio oko 17,20 sati kod mjesta Gajane nedaleko od Vodnjana i koji je zaustavljen jutros oko 5,30 sati izgorjelo je više od sto hektara trave, makije i niska raslinja; oko 11 sati vatra je ponovno planula između Gajane i Cukrića, a gašenje otežava jak vjetar.

Kako se doznaje od zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića, gašenje požara otežavao je olujni vjetar i nepristupačnost tla, a gasili su ga članovi javnih vatrogasnih postrojba iz Pule, Rovinja, Pazina i Labina, pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pule, Vodnjana, Peorja, Medulina, Fažane, Bala i Žminja, predstavnici Hrvatskih šuma te pripadnici namjenskih Oružanih snaga HV-a s Muzila. Ukupno je u gašenju sudjelovalo 150 vatrogasaca, 47 vojnika i 34 vozila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima zapovjednika JVP-a Klaudija Karlovića to je ovoljetni najveći požar u Istri zbog kojeg je policija sinoć oko 18,10 sati zatvorila za promet staru cestu Vodnjan - Bale - Poreč. Obližnja naselja nisu bila u opasnosti, a sada zgarište čuvaju pripadnici pulskog i medulinskog DVD-a.

Za sada nema pojedinosti o novom požaru između Gajane i sela Cukrića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara