U Prijedoru polje samonikle marihuane, dežurni berači policijski službenici

PRIJEDORSKA policija na svom popisu godišnjih obaveza ima i jednu nesvakidašnju - berbu marihuane na imanju 71-godišnje Ljeposave Gvozden, u Volaru pokraj Prijedora. No, ne sadi starica marihuanu, već je zabranjena biljka postala samonikla.

U trećoj berbi, u posljednjih par godina, prema pisanju Blica, policija je zaplijenila 81 stabljiku visine od 20 do 150 centimetara. No, to je ništa u usporedbi s onim što su prošle godine pronašli na njenom imanju - tad je policija ubrala 1.455 stabljika. Ovog puta ih je u berbu pozvala sama starica, koju su, nakon istrage provedene prošle godine, i policija i tužiteljstvo prestali kriviti za uzgoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekla sam im - čupajte to sve i nosite. Ja sam to nekad sijala za tkanje, pravila sebi dušeke... Pa vidite gdje i kako živim!", rekla je starica. "Da ne bih opet imala problema, sad sam sama zvala policajce. Što ja mogu kad to nikne samo?", dodala je. Starici i dalje nije jasno kako je biljka, koju su njeni djedovi i bake uzgajali za tkanje, ista biljka koju drugi smatraju drogom.

Prijedorski dežurni tužitelj, Vukašin Kondić, rekao je kako je "najvjerojatnije riječ o tlu koje je zaraženo ovom samoniklom biljkom". Dodao je i kako je starica senilna i socijalni je slučaj te kako nema nikakvih dokaza koji ukazuju na to da se ona bavi ilegalnom proizvodnjom i preprodajom droge.

I.M.
Foto: Arhiva/Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara