U pripremi izjava o stanju hrvatske nacije i kulture

Incijativni krug Hrvatske kulturne zaklade (HKZ) utvrdio je danas prijedlog izjave o stanju hrvatske nacije i kulture, koja će biti predstavljena javnosti 28. veljače u Zagrebu, najavila je danas ta zaklada.

Izjava u kojoj je riječ o problemima hrvatske kulture, nacionalnim i državnim interesima, bit će predstavljena u prostorijama HKZ-a u razizemlju Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na tribini u spomen na 28. veljače 1989., kada je dr. Franjo Tuđman sa skupinom hrvatskih intelektualaca na tribini Društva hrvatskih književnika prekinuo hrvatsku šutnju, što je predstavljalo početak demokratskih promjena u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Incijativni krug HKZ-a, sastavljen od četrdesetak hrvatskih intelektualaca - akademika, biskupa, književnika, redatelja, svećenika, liječnika i odvjetnika, u Zagrebu je 15. veljače raspravljao o položaju hrvatske kulture u Hrvatskoj i svijetu, o hrvatskim nacionalnim i državnim interesima i šutnji hrvatskih intelektualaca, te o potrebi neovisnoga hrvatskoga dnevnog lista, na osnovi čega je sastavljena izjava o stanju hrvatske nacije i kulture.

(Hina) pp,xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara