U Prištini završen prosvjed članova obitelji nestalih

U Prištini završen prosvjed članova obitelji nestalih
NEKOLIKO stotina članova obitelji nestalih osoba završilo je u petak u Prištini trodnevni prosvjed zahtijevajući da se pronađu svi nestali te da se na Kosovo vrate posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama u Srbiji.

Tijekom prosvjeda, koji je organizirala udruga "Poziv majke", bila je blokirana glavna ulica u Prištini u kojoj se nalazi i zgrada kosovskog parlamenta. Od kosovskih dužnosnika i političara nitko se nije obratio prosvjednicima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nusrete Kumnova je u ime organizatora prosvjeda izjavila novinarima da kosovske institucije, kao i civilni upravitelj UN-a Soeren Jessen Petersen, trebaju shvatiti prosvjed kao upozorenje da na Kosovu neće biti mira i stabilnosti sve dok se ne rasvijetli sudbina najmanje 3.500 nestalih Albanaca od kojih se mnogi nalaze u srpskim zatvorima ili su pokopani u masovnim grobnicama.

Sudionici prosvjeda zatražili su od vlasti na Kosovu da izvrše snažan pritisak na Beograd kako bi se na Kosovo prenijeli posmrtni ostaci 700 Albanaca koji su ubijeni tijekom sukoba na Kosovu a pokopani su u masovnim grobnicama u Srbiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara