U promet puštena južna vinkovačka obilaznica

Posve nenajavljeno i bez svečanosti otvorenja, u promet je u poslijepodnevnim satima puštena novoizgrađena južna obilaznica grada Vinkovaca.

Rok za puštanje u promet obilaznice, dugačke 9 kilometara u čiju su gradnju Hrvatske ceste uložile 63 milijuna kuna, istekao je još krajem lipnja.

Izvođač radova na južnoj vinkovačkoj obilaznci bila je osječka tvrtka "Osijek-Koteks" s podizvođačem vinkovačkim "Cestoradom".

Predstavnici izvođača radova u dosadašnjim su kontaktima s novinarima kašnjenje u završetku radova na izgradnji obilazice pravdali lošim vremenskim prilikama i nedostatkom "šljunka i asfalta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer jučer je u razgovorima s novinarima, na pitanje zašto kasni puštanje u promet južne vinkovačke obilaznice, rekao kako je, prema informacija koje je nedavno dobio iz "Hrvatskih cesta", na obilaznici "evidentirano čak 30 nedostataka koje je izvođač dužan ispraviti prije nego se prometnica pusti u promet".

Južna vinkovčka obilaznica prva je faza u izgradnji obilaznice grada Vinkovaca duge 30 kilometara i vrijedne 220 milijuna kuna.

Njome se preusmjerava tranzitni i putnički promet iz pravca Županje prema Osijeku i Đakovu, a koji je do sada prolazio središtem grada Vinkovaca.

(Hina) xždra ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara