u protekle dvije godine ostvareno 90 posto planova za obnovu vukovara

U protekle dvije godine preko Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u projekte obnove utrošeno je 128 milijuna kuna i ostvareno oko 90 posto planova u obnovi Vukovara predviđenih za 2002. i 2003., izvijestila je danas na sjednici Savjeta za obnovu i razvoj grada Vukovara predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Diana Galić.

Preko tog će se fonda u idućih pet godina u obnovu i razvoj Vukovara uložiti 1,6 milijardi kuna i realizirati više od 200 obnoviteljskih i razvojnih projekata, najavila je.

U raspravi o provedbi plana i programa razvoja Vukovara u 2002. i 2003. godini predsjednik Savjeta za obnovu i razvoj grada Vukovara Branko Tušek ocijenio je da je u proteklom razdoblju ostvaren osnovni cilj Zakona o obnovi i razvoju Vukovara, a to je ubrzani razvoj i obnova toga grada.

Pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Ljudevit Herceg rekao je da se u obnovi Vukovara napravilo onoliko koliko se moglo.

Izvijestio je i da je u različitim oblicima obnove trenutačno 1100 vukovarskih stanova, čija obnova treba završiti do kraja 2004. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Savjeta Fonda za obnovu Vukovara Željko Sabo ocijenio je da su građani vrlo malo osjetili pozitivne učinke Zakona o obnovi i razvoju Vukovara. Po njegovim riječima, neke tvrtke u gradu, zahvaljujući tom zakonu, posluju uz znatne povlastice, dok istodobno njihovi radnici rade i po 12 sati dnevno uz plaću od 1200 kuna.

Članovi Savjeta upozorili su i na nedostatak javne prezentacije rada Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Predsjednik Savjeta Branko Tušek najavio je da će se iduća sjednica Savjeta održati 1. ožujka, da će biti posvećena planu i programu obnove Vukovara u ovoj godini, a raspravljat će se i o izmjenama i dopunama zakona o Vukovaru.

(Hina) xždra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara