U prvom upisnom roku u srednje škole upisano 80 posto učenika

NA OSNOVI obrađenih podataka u 20 županija u prvom upisnom roku u hrvatske srednje škole upisalo se 80 posto učenika, izjavio je danas pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Martin Oršolić.

Gimnazije su popunjene gotovo 95 posto, umjetničke škole 71 posto, četverogodišnje strukovne škole 78 posto te trogodišnje strukovne škole 76 posto. Programi za stjecanje niže stručne spreme, odnosno programi namijenjeni gluhonijemim osobama ili osobama s nekim drugim oštećenjima popunjeni su 26 posto.

Oršolić je rekao da je iznimno zadovoljan tijekom i upisima u prvom roku. Istodobno je izrazio nadu da će dio učenika, koji je u prvom upisnom roku ostao ispod crte u najelitnijim školama, naći mjesto u školama sa sličnim ili istim programima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prijava i upisa, kako je dodao, nije bilo kršenja propisa, a mali broj žalbi riješen je u skladu sa zakonskim propisima.

Podsjetivši da je u akademskoj godini 2004./2005. u hrvatskim srednjim školama osigurano 61.555 mjesta u 2.138 razrednih odjeljenja, Oršolić je dodao kako ima gotovo deset posto više mjesta nego učenika.

Prijave za drugi upisni krug u srednje škole u kojima je ostalo mjesta primat će se 5. srpnja, a rezultati i upisi bit će sljedećeg dana. Za one koji se ne uspiju upisati tada ostaje jesenji rok, od 23. do 25. kolovoza.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara