U pucnjavi u Sarajevu ranjen sin Hanke Paldum

Foto: Index / Arhiva

MIRZAD BRKIĆ iz Sarajeva, sin poznate bosanskohercegovačke pjevačice Hanke Paldum, ranjen je u pucnjavi koja se dogodila u noći na petak, javljaju Nezavisne novine.

Potvrđeno je to u MUP-u Kantona Sarajevo, Tužiteljstvu Kantona Sarajevo i Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu. 26-godišnji Brkić pogođen je metkom u desnu nogu, a medicinska pomoć pružena mu je na Hitnoj pomoći sarajevskog Kliničkog centra, koju je nakon previjanja rane samovoljno napustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Liječnici su o svemu uredno izvijestili policiju. Policija nije identificirala napadača, jer Brkić nije znao tko je pucao na njega. Nezavisne novine neslužbeno doznaju iz policije kako sin poznate pjevačice nije htio reći tko je na njega pucao ni gdje se pucnjava dogodila.

Policija je najavila pokretanje istrage kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog događaja. Hanka Paldum ništa nije htjela komentirati. U razgovoru za portal Depo i ona i njezin sin demantirali su da je došlo do pucnjave. Ocijenili su to kao čiste izmišljotine i laže da se zabavi javnost ističući kako mediji vole napuhati stvari kada nemaju o čemu pisati. "Ovoga puta su izmislili pucnjavu koje uopće nije bilo, a kamoli kakvog ranjavanja", kazao je Brkić za portal.

Nezavisne pišu kako je Brkić od ranije poznat policiji po kriminalnim radnjama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara