U RH nije zabilježen boravak političara iz Ekvatorijalne Gvineje

Severe Moto, političar iz Ekvatorijalne Gvineje koji je u egzilu živio u Španjolskoj, nije evidentiran da je ikada boravio u Hrvatskoj, izjavio je u srijedu glasnogovornik hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun.

"Ne postoji nikakav trag da je Moto ikada boravio u Hrvatskoj. Nitko nam nije dojavio da je nestao niti je Interpol od naše podružnice zatražio ikakve informacije o afričkom političaru", kazao je Mehun.

Prema pisanju španjolskih dnevnih listova El Paisa i El Munda, Moto je dva puta u ožujku putovao u Hrvatsku. Posljednji put je putovao 19. ožujka i nakon toga je nestao.

Španjolske se vlasti pribojavaju da je ubijen, piše španjolski tisak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Severe Moto je krajem prošle godine prebjegao u Španjolsku nakon neuspjelog udara na predsjednika Teodora Obianga Nguemu Mbasogoa, zbog čega je osuđeno 13 ljudi. Moto tvrdi da nije ništa znao o planiranju državnog udara iako bi, kako je tvrdio, bilo potpuno legitimno silom maknuti Obianga.

Bivša španjolska kolonija, stješnjena između planinske džungle i vulkanskih otoka u Gvinejskom zaljevu, Ekvatorijalna Gvineja je od 1979. pod vlašću Obianga, koji je na vlast došao državnim udarom. Ta subsaharska zemlja je treći proizvođač nafte u Africi.

(Hina) xvk ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara