u rijeci novogodišnje slavlje proteklo uglavnom mirno

Novogodišnje slavlje u Primorskogoranskoj županiji proteklo je mirno, bez većeg remećenja javnog reda i mira, rekla je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica riječke Policijske uprave Mirjana Kulaš.

Posljednjeg dana 2002. dogodilo se samo nekoliko manjih izgreda i krađa, a tijekom slavlja u Rijeci je propucano jedno prozorsko staklo na stambenoj zgradi. Iako su i ove godine gradom odjekivale petarde, policija nije dobila nijednu dojavu o ranjenima.

Od liječnika u Kliničkome bolničkom centru na Sušaku doznaje se da je tijekom noći obrađeno dosta pacijenata, ali nije bilo teže ozlijeđenih.

Nakon ponoći mnogobrojni su se Riječani koji su Novu godinu dočekali u svojima domovima pridružili onima koji su je dočekali na Trgu Republike. Oko 10.000 Riječana do ranog se jutra veselilo uz ´Cubizmo´ i ´Bonacu´ te Šajetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na opatijskoj tržnici Novu je godinu dočekalo oko 200 ljudi, a nakon ponoći pridružilo im se još 200-tinjak Opatijaca i njihovih gostiju. Danas u podne oko 2000 gostiju opatijskih hotela okupilo se na terasi hotela ´Kvarner´, gdje su s gradonačelnikom popili šampanjac i nazdravili Novoj godini. Novogodišnju zdravicu, koja je oduševila mnoge Talijane, Austrijance i druge turiste, prvi je put organizirala opatijska Turistička zajednica.

Rahela Aničić-Čandrlić rodila je u Rijeci 25 minuta poslije ponoći malog Ninu, dugog 52 cm i teškog 3800 grama.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Gradskog vijeća Željko Glavan sa suradnicima čestitali su majci oko jedan sat poslije ponoći, poželjeli joj sve najbolje i uručili joj prigodne darove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara