U Rijeci otvoreno novo pristanište za hidroavione

U Rijeci otvoreno novo pristanište za hidroavione

Ilustracija: ec-air.eu

NOVO hidroavionsko pristanište otvoreno je večeras u riječkoj putničkoj luci, gdje je prvi je pristao hidroavion tvrtke Europski obalni avioprijevoznik, koji će od kraja lipnja povezivati Rijeku sa Splitom, Novaljom i Rabom.

U novo pristanište, ponton, objekt i drugo , uloženo je 380 tisuća eura, a odredišta će povezivati hidroavioni kapaciteta 15, odnosno 19 putnika, koji lete na visini od 500 do 800 metara. Ljeti će hidroavioni polijetati više puta na dan, a najmanje jedan let dnevno održavat će se tijekom cijele godine, na sve četiri linije.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da je Rijeka dobila novi aerodrom u samom središtu grada, da turisti sada za 20-ak minuta mogu do svojih odredišta ili nastaviti putovanje te da se otoci sve više povezuju aviolinijama.


Klaus Dieter Martin iz tvrtke Europski obalni autoprijevoznik kazao je da hidroavionske linije potiču turizam, promet i privredu i povezuju hrvatsko kopno i otoke, ali i Hrvatsku i Italiju.

Tvrtka Europski obalni avioprijevoznik osnovana je 2000. i od tada radi na povezivanju gradova i otoka na jadranskoj obali hidroavionskim prijevozom. S komercijalnim letovima je počela 2014., na liniji Resnik - Jelsa, a sada povezuje aerodrome na moru Resnik, Split, Jelsu, Velu luku, Lastovo, Rab i Pulu te zračne luke Dubrovnik, Mali Lošinj, Anconu i Pescaru.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara