U Rijeci prosvjedovali taksisti

RIJEČKI taksisti, njih tridesetak, danas do 14 sati nisu obavljali usluge te su kružnom vožnjom središtem grada prosvjedovali jer su nezadovoljni odlukama riječkih gradskih vlasti o dodjeli koncesija za obavljanje taksi prijevoza.

Predsjednik autotaksi sekcije riječkog Udruženja obrtnika Marijan Perica rekao je da gradska uprava svojim odlukama pogoduje i uvodi nove koncesionare, odnosno dionička društva, a da postojeće taksi obrtnike prepušta tržištu s propisanim nepovoljnim kriterijima za obavljanje prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na natječaju za obavljanje taksi prijevoza u studenom dodijeljene su koncesije taksi prijevoznicima. Obrtnici smatraju da su uvjeti koncesija bili povoljniji za dionička društva nego za obrtnike.

K tomu, riječka gradska uprava nedavno je donijela odluku po kojoj taksi prijevoz u Rijeci mogu obavljati samo taksisti koji imaju prebivalište na području tog grada. Tako se za posao taksi prijevoza ne mogu natjecati taksisti obrtnici iz obližnjih općina i gradova iako su prijašnjih godina imali koncesiju za obavljanje prijevoza, rekao je Perica.

O daljnjim akcijama taksista protiv odluke gradske uprave odlučit će Sindikat autotaksi prijevoznika, rekao je Perica te dodao da će riječki taksisti, radi zaštite svojih prava, pokrenuti postupke pri Upravnom i Ustavnom sudu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara