U Rimu 140 kardinala, konklava počinje 18. poslijepodne

KONKLAVA za izbor novoga pape, zakazana za ponedjeljak 18. travnja, počet će poslijepodne u 16,30 sati, odlučili su u četvrtak na petoj općoj kongregaciji kardinali okupljeni u Rimu, izvijestio je u novinare šef Ureda za tisak Svete Stolice Joaqim Navarro-Valls.

Poslije molitve s kojom započinje svaki sastanak kardinala, oni koji su u srijedu navečer stigli u Rim prisegnuli su Apostolskom ustavu koji ih obvezuje na šutnju o događajima vezanima uz konklavu. Na današnjem se sastanku okupilo ukupno 140 kardinala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim odluke o početku konklave, uoči koje će se kardinali sastati u dvorani za blagoslivljanje Apostolske palače te krenuti u procesiji prema Sikstinskoj kapeli gdje će biti održana, kardinali su delegirali Edmunda Szoka za organiziranja kovanja prigodnoga novca i tiskanje prigodne marke, posvećenih upražnjenom vatikanskom sjedištu, odnosno razdoblju od smrti Ivana Pavla II. do izbora njegova nasljednika.

Kardinali će primiti diplomatski zbor u srijedu, 13. travnja u 10 sati u dvorani Pavla VI., koji će u ime država izraziti sućut zbog smrti Ivana Pavla II.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara