U Rimu opsadno stanje, u ostalim gradovima posebne mjere sigurnosti

U Rimu opsadno stanje, u ostalim gradovima posebne mjere sigurnosti
ZBOG terorističkih prijetnji islamističkih organizacija povezanih s al Qaedom, koja je najavila da 15. kolovoza istječe ultimatum dan Italiji za povlačenje njezinih snaga iz Iraka, u Rimu je uvedeno pravo opsadno stanje.

Talijansko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je zbog "aktualne situacije terorističke prijetnje islamističkih organizacija bliskih al-Qaedi, potrebno pozvati na najveću opreznost i povećati mjere nadzora na čitavom području Italije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim zrakoplovnih luka, željezničkih postaja, pomorskih luka, podzemnih željeznica, vjerskih objekata i ostalih institucija u cijeloj Italiji, u Rimu je uveden i nadzor nad autobusima, tramvajima i svim prijevoznim sredstvima. Oko 3.000 policajaca u Rimu nadzire sva prijevozna sredstva, a pregledano je i oko 1000 kanalizacijskih otvora na mjestima koja bi mogla biti metom terorizma.

Osim toga, u Rimu je alarmirano 300 liječnika koji su spremni intervenirati 24 sata dnevno i oko 200 vozila hitne pomoći, za slučaj terorističkog napada. Jedino nije uvedena zabrana letenja nad Rimom kao što je bio slučaj za vrijeme boravka američkog predsjednika Georgea Busha u glavnom gradu Italije.

I u ostalim gradovima, posebno u Veneciji i Napulju uvedene su posebne mjere sigurnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara