U Rumunjskoj u snježnim olujama poginulo 6 osoba, u Grčkoj prometni kaos

OD POSLJEDICA iznimno niskih temperatura i snježnih oluja u Rumunjskoj je od petka umrlo ili poginulo sedam osoba, a nekoliko stotina sela ostalo je bez električne energije, dok su zbog snježnih oborina, kiše i snažnih vjetrova i u Grčkoj mnogi gradovi i otoci ostali bez električne energije, izvijestili su u ponedjeljak mediji.

U Rumunjskoj snježne oluje i led od petka otežavaju ili potpuno onemogućuju cestovni i željeznički promet, a nekoliko stotina ljudi ostalo je zarobljeno u automobilima na rumunjskim autocestama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U području Galatija, vojnici su pronašli tijelo muškarca koji je nakon poziva u pomoć čekao više od 10 sati na vozilo hitne pomoći, no ono se zbog nanosa snijega nije uspjelo probiti do njega. U gradu Vasluiju pod nanosom snijega pronađeno je smrznuto tijelo 16-godišnjakinje. Direktor regionalnog meteorološkog centra potvrdio je da je su u posljednjih nekoliko dana sjeverni i istočni dio zemlje pogodile snježne oluje kakvih ondje nije bilo više od 40 godina.

Zbog snježnih oluja, kiše i snažnih vjetrova mnogi su grčki gradovi i otoci ostali bez električne energije, a trajekti prema otocima ne voze već nekoliko dana. Stanovništvu izoliranih sela na sjeveru Grčke do kojih je zbog nanosa snijega nemoguće stići vozilima, pomoć je dopremljena helikopterima. Škole u sjevernim gradovima Evros i Rodopi zatvorene su.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara