U Rusiji počela predizborna kampanja

U RUSIJI je u petak počela predizborna kampanja za parlamentarne izbore 7. prosinca, a kandidati za parlament nisu sigurni kako da reagiraju na akciju ruskoga predsjednika Vladimira Putina protiv lokalnih "oligarha", u sklopu koje je uhićen i poznati naftni tajkun Mihail Hodorkovski.

Blok Ujedinjena Rusija, koji podupire predsjednika Vladimira Putina, i snažni komunisti iz oporbe, prema istraživanjima mišljenja javnosti u znatnoj prednosti pred manjim konkurentima, održali su svoje prve skupove u Moskvi i drugim gradovima i tako počeli jednomjesečnu bitku za mjesta u državnoj Dumi, donjem domu ruskoga parlamenta.

Vjeruje se da će predizbornom kampanjom do izbora 7. prosinca dominirati tradicionalne teme - ublažavanje siromaštva, socijalni stanovi, održavanje reda i mira te borba protiv korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na predizbornom skupu ruskih komunista, jednom od najvećih okupljanja ove godine, okupilo se u petak u Moskvi više od deset tisuća ljudi s crvenim zastavama.

U obraćanju okupljenima, predsjednik ruske komunističke partije Genadij Zjuganov kritizirao je predsjednika Vladimira Putina i tražio "vladavinu naroda".

Komunisti su kampanju počeli na nekad najvažniji državni praznik kojim se obilježavao početak Oktobarske revolucije 1917.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara