U Saboru uveden novi režim za ulazak i izlazak zastupnika

NEKOLICINA saborskih zastupnika požalila se danas novinarima da je na saborske porte uveden nov režim, te da se pri ulasku u zgradu Sabora moraju prijaviti i preuzeti ključeve svojih soba, koje na izlasku moraju ostavljati na porti.

Zastupnici tvrde da se moraju prijavljivati pri svakom ulasku i izlasku, te da bez toga ne mogu otići ni na kavu u grad.

Novi se režim odnosi na 50-ak zastupnika koji imaju svoju sobu, ali nemaju tajnicu.

Takav odnos saborskih službi dio njih smatra uvredljivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potvrda te informacije i obrazloženje, u saborskom se Tajništvu nije moglo dobiti, jer je tajnica Hrvatskog sabora Danica Oršić na godišnjem odmoru.

U Tajništvu ističu da su saborski službenici oduvijek ključeve ostavljali na porti, no to se od njih do sada (službeno) nije tražilo.

Je li riječ o odluci saborskog Predsjedništva, u Tajništvu ne znaju, a odgovor na to pitanje nije se mogao dobiti ni od zaposlenika u stražarskoj službi, koji nisu ovlašteni davati informacije.

Moglo se doznati tek da je cijela situacija posljedica uvođenja novog sustava centralnog zaključavanja u Saboru, zbog čega će svima biti promijenjene brave.

"To je uvedeno danas bez ikakvog obrazloženja. Prilikom ulaska u Sabor samo nam je to rečeno", kazala je Jadranka Kosor (HDZ). Rekla je da danas nije mogla ući u svoju sobu koju dijeli s kolegom Nevijom Šetićem, budući da je on već zadužio novi ključ, pa ga je tako neko vrijeme morala tražiti po Saboru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara