U seriji eksplozija kod Tirane poginulo najmanje devetero ljudi

U seriji eksplozija kod Tirane poginulo najmanje devetero ljudi

NAJMANJE devet ljudi je poginulo u seriji eksplozija vojnih skladišta s municijom blizu albanskog glavnog grada Tirane, izjavio je danas albanski premijer Sali Berisha, a prenosi AFP.

> 155 ozlijeđenih i 63 mrtvih u eksploziji vojnog skladišta kod Tirane

"Još tri žrtve su pronađene na mjestu eksplozije, dok je jedna mlada žena nađena pod ruševinavama njene kuće", rekao je Berisha.

U vrijeme eksplozije, u skladištu municije se nalazilo oko 120 osoba, dodao je Berisha i istaknuo kako su mnogi mogli pronaći zaklon između prve dvije eksplozije. Do sada, ukupan broj ozljeđenih iznosi 243.

"Barem 17 od onih najteže ozljeđenih prevezeno je, ili će biti prevezeno avionima u Grčku i Italiju," nastavio je Berisha i zahvalio zemljama koje su pružile pomoć.

Materijalna šteta također je velika. Službenici navode kako je 318 kuća uništeno, 185 ozbiljno oštećeno i oko 1800 lakše oštećeno.

Iz albanskog skladišta noćas se još uvijek čule detonacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U albanskom skladištu streljiva tijekom noći i jutros su se mogle čuti detonacije. Podsjetimo, eksplozija se dogodila jučer oko podneva u vojnom skladištu pokraj sela Gerdec i mjesta Vora, a potres koji je uzrokovala bio je toliko snažan da se osjetio i u glavnom gradu Albanije.

Prema izjavama svjedoka do jučerašnje eksplozije došlo je  dok su vojnici spremali granate u skladište.

Službeni izvori zasad još govore o petoro preminulih, no neslužbeno se može čuti kako je poginulih više od šeztdeset. Ozlijeđenih je oko 200, među kojima su žene i djeca.

Prema zasad još uvijek neslužbenim informacijama iz albanske vlade, u skladištu je u vrijeme eksplozije bilo i nekoliko američkih stručnjaka. Naime, glasnogovornica albanskog premijera spomenula je kako se nekoliko američkih državljana nalazilo u skladištu, no američko veleposlanstvo u Tirani nije potvrdilo tu informaciju.

Predviđa se kako je za eksploziju kriva ljudska pogreška, a terorizam je isključen.

I.Ć./J.T.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara