U Šibeniku počela svjetska učenička GLOBE konferencija

U ŠIBENIKU je počela 2. svjetska učenička GLOBE konferencija "GLOBE Learning ExpeditionGLE", na kojoj sudjeluje oko 400 učenika osnovnih i srednjih škola iz 23 zemlje.

Kako je danas priopćio organizator - Ministarstvo prosvjete i športa, konferencija će trajati tjedan dana, a za to vrijeme bit će prikazan niz učeničkih istraživačkih projekata među kojima i 13 projekata učenika iz Hrvatske, a predviđen je i terenski rad u nacionalnom parku Krka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

GLOBE program je pokrenut još 1994., a predviđa redovita učenička mjerenja i opažanja u atmosferi, vodi i tlu, u neposrednom okolišu škole. Rezultati se unose u zajedničku bazu podataka koja je dostupna i na Internetu. U taj program uključeno je više od tri tisuće škola i 23 tisuće nastavnika.

Konferenciju je otvorio 29. lipnja ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar, koji je tom prigodom podsjetio kako se Hrvatska uključila u provedbu GLOBE programa još 1995., te je postala zemljom s najvećim postotkom GLOBE škola u cjelokupnoj zajednici zemalja uključenih u znanstveno-obrazovni program GLOBE.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara