U Širokom Brijegu obavljena rekonstrukcija ubojstva navijača Vedrana Puljića

U Širokom Brijegu obavljena rekonstrukcija ubojstva navijača Vedrana Puljića

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija (brcko.info)

U ŠIROKOM BRIJEGU danas je obavljena rekonstrukcija navijačkih nereda u kojima je 4. listopada prošle godine prije nogometne utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva ubijen navijač Vedran Puljić.

Nalog za rekonstrukciju je dalo tužiteljstvo Zapadno-hercegovačkog kantona, a nadaju se da će ona biti završni dio istrage koja bi trebala rasvijetliti događaje toga kobnog 4. listopada. BiH mediji pišu da su u rekonstrukciji sudjelovali vještaci, balističari, policajci, ali i 50 osoba koje su svjedočile ili su bile sudionici događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blokirano područje oko stadiona

Tijekom rekonstrukcije je područje oko stadiona Pecara bilo blokirano. Vještaci su na osnovi priča svjedoka i policajaca danas izvršili precizna mjerenja te fotografirali mjesto događaja. Svi sudionici događaja su morali stajati točno na mjestima na kojima su bili i na dan ubojstva. Tužiteljstvo se nada da će istraga završiti do početka travnja.

U navijačkom sukobu 4. listopada ubijen je navijač Nogometnog kluba Sarajevo Vedran Puljić, a ozlijeđeno je više policajaca i navijača obaju klubova. Glavni osumnjičenici za ubojstvo Puljića i ranjavanje nekoliko navijača su Oliver Knezović i policajac Dragan Vujević. Policajac je nakon žalbe pušten na slobodu, a Knezović je slobodu potražio u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara