U sisačkom vodovodu tjeraju gluhog čovjeka da raznosi račune za vodu. On ne čuje portafon.

Foto: Index

VESNA BALENOVIĆ i njena udruga "Žviždač" podnijet će kaznenu prijavu protiv sisačkog vodovoda, nakon što je gradska tvrtka naložila da teški invalid, skoro potpuno gluhi zaposlenik Darivoje Kovač, mora raznositi račune za utrošak vode na kućne adrese. Kovač, kažu u "Zviždaču", zbog gluhoće nije mogao komunicirati s ljudima niti preko portafona čuti kad mu otvaraju vrata, no svejedno je dobio izvanredni otkaz zato što je od ulične dostave računa odustao nakon nekoliko dana! Balenović tvrdi da se radi o teškom mobbingu i diskriminaciji osobe s invaliditetom.

"Problemi su nastali kada je u listopadu prošle godine direktor Željko Žuk odlučio da svi djelatnici vodovoda, uz svoje redovne radne obveze, raznose račune za potrošnju vode po Sisku. Na žalost, zbog svog invaliditeta i zdravstvenih problema, Kovač nije mogao poput ostalih odraditi do kraja dostavu računa. Iako je 80-postotni invalid rada s dijagnozom gluhoće od 98 posto, prvi nadređeni Predrag Lađarević ponovno mu je naredio da mora raznositi račune", pojašnjava Balenović.  

Kovač je zbog gluhoće imao nepremostive probleme u komunikaciji s građanima, a nemogućnost dostave, kaže Balenović, direktor Žuk je nagradio izvanrednim otkazom, smatrajući to posebno teškom povredom radnih obveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog stresa kojeg je izazvala najnovija provokacija poslodavca, Kovač je trenutno na bolovanju. Ako šefovi vodovoda nastave Kovača tjerati na dio posla kojeg zbog invaliditeta očito ne može obavljati, iz "Zviždača" poručuju da će u najkraćem roku podnijeti  kaznene prijave. 


Balenović je prozvala i sisačkog gradonačelnika Dinka Pintarića, rekavši da potpuno ignorira skandalozno ponašanje šefova u vodovodu, iako se radi o gradskom poduzeću i Pintarić može utjecati da se Kovaču pomogne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara