U Sisku pokopan branitelj Davor Pavlović

NA GRADSKOM groblju Viktorovcu u Sisku danas je, u nazočnosti obitelji, rodbine, ratnih suboraca i predstavanika grada Hrvatske Kostajnice, pokopan hrvatski branitelj Davor Pavlović iz Hrvatske Kostajnice.

Branitelja opkoljene Hrvatske Kostajnice Davora Pavlovića u jesen ratne 1991. oteli su pripadnici srpske paravojske i od tada se vodio kao nestao. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su u masovnoj grobnici Slopaćka kosa na kostajničkom području, a DNA metodom na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu identificiran je 12. svibnja ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijes s pokojnim Pavlovićem u grob je položen uz zvuke hrvatske himne, počasni pluton i mirozov. Molitvu je vodio vikar sisačke župe Svetoga Križa velečasni Dražen Karačić, koji je pozvao da se žrtva Davora Pavlovića, kao i druge žrtve za domovinu i hrvatski narod nikad ne zaborave jer, kako je rekao, "oni koji ne znaju cijeniti svoje žrtve, ne znaju cijeniti ni stečenu slobodu i neovisnost".

Počast Davoru Pavloviću odalo je više stotina građana Hrvatske Kostajnice i kostajničkog Pounja, kao i njegovih suboraca iz Siska i okolice. Počasnu stražu držali su pripadnici Druge gardijske brigade Hrvatske vojske "Gromova".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara