u sisku proslavljen dan pobjede i 8. obljetnica "oluje"

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Sisku je obilježen polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i osloboditeljima kod križa na sisačkome groblju Vikotorovcu i kod spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u parku Kontrobi. L

Počast poginulim braniteljima odala su izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, sisačko-moslavačke Policijske uprave, grada Siska, Županije i stranaka.

Prigodnim programima 8. obljetnica "Oluje" i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježeni su u svim općinama i gradovima Sisačko-moslavačke županije.

Sudionici svečanosti podsjetili su da je u akciji "Oluji" oslobođeno 52 posto Sisačko-moslavačke županije. Najprije je 4. kolovoza 1995. godine oko 13 sati oslobođena Hrvatska Dubica u Pounju, 6. kolovoza oko 7 sati oslobođena je Petrinja, istog dana oko 12 sati hrvatske snage ušle su u Hrvatsku Kostajnicu, a iste su večeri oko 22 sata oslobodile i Glinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Branjenici kod Gline 7. kolovoza Hrvatskoj vojsci predao se 21. kordunski korpus srpskih paravojnih postrojba s pet do šest tisuća vojnika, osobnim oružjem i vojnom opremom, tenkovima, topovima i ostalim oružjem, te između 15 i 20 tisuća srpskih civila koji su se u koloni kretali prema Dvoru na Uni i granici s Bosnom i Hercegovinom.

Nakon odlaska kolone srpskih civila, hrvatske su snage 11. kolovoza ušle u Topusko, u kojemu je bilo UNPROFOR-ovo zapovjedništvo Sektora sjever.

(Hina) malj jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara