U Škabrnji posvećena nova crkva

U Škabrnji je danas na velikome vjerskom slavlju posvećena nova župna crkva Blažene Djevice Marije, izgrađena na mjestu stare koju su srpski agresori do temelja srušili 14. siječnja 1992. godine. L

U Škabrnji se okupilo nekoliko tisuća vjernika iz Škabrnje i okolnih mjesta, a crkvu je posvetio zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa.

Među gostima su među ostalima bili i predsjednik Sabora Vladimir Šeks, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, zadarski župan Ivo Grbić, te zadarska gradonačelnica Ana Lovrin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi smo živa Crkva, Crkva je uspijevala opstati kroz stoljeća, a ova župa je mjesto gdje se stoljećima sastaju vjernici. Ne slavimo danas pobjedu ni nad kime, nego slavimo pobjedu nad mržnjom. Praštanje neka bude početak novoga društva", rekao je tom prigodom zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa.

U novu crkvu, na kojoj još nije završeno pročelje, dosad je uloženo više od deset milijuna kuna, a većinu novca osigurali su Ministarstvo razvitka i obnove, zadarska nadbiskupija i župa iz Škabrnje, te mnogobrojni donatori.

(Hina) xima yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara