U Slavonskom Brodu policija otkrila šverc oružjem i cigaretama

NA GRANIČNOM prijelazu u Slavonskom Šamcu policija je noću 16. kolovoza u ilegalnom pokušaju prijevoza i unosa dijelova topničkoga oružja u Hrvatsku otkrila dvojicu državljana Bosne i Hercegovine D.A. (49) i S.V. (24) u "golfu" njemačkih registracijskih oznaka, izvijestila je danas Policijska uprava brodsko-posavska.

Riječ je o 24 optička i 34 mjerna instrumenta za minobacače koje je policija pronašla u automobilu i zaplijenila.

Prošloga vikenda policija je kod Slavonskoga Broda, između sela Gornja Vrba i Ruščica, u osobnom automobilu otkrila 12 vreća sa 600 šteka cigareta, a za uvoz u Hrvatsku mimo carinskoga nadzora sumnjiči se Z.M. (28) iz Slavonskog Broda. Na automobilu, u kojem su pronađene cigarete, bile su našičke registracijske oznake, koje pripadaju drugom vozilu.

U zajedničkoj akciji policije i carine, na odmorištu kod Starog Petrovog Sela, u "mercedesu" zagrebačkih registracijskih oznaka pronađeno je 36.000 eura, a mladići I.K. (21) i A.S.(31) iz Zagreba, koji su se koristili automobilom, nisu imali nikakvu dokumentaciju o podrijetlu novca. Policija je naknadno utvrdila da je novac vlasništvo mjenjačnice iz Zagreba u kojoj su mladići zaposleni, pa će protiv vlasnice mjenjačnice A.P.(46) biti podnesena prekršajna prijava zbog sumnje da je novac korišten za ilegalnu zaradu u transakcijama u razlici u tečaju eura u Hrvatskoj i Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PU brodsko-posavska otkrila je ovih dana maloljetnički provalnički dvojac u krađi tzv. sekundarnih sirovina. S dionice pruge od Slobodnice do Gornje Vrbe dvojica su maloljetnika skidala bakrene vodiče, a zbog krađe su provalili i u skladište Hrvatskih željeznica. Skinuli su čak i bakrene oluke s triju obiteljskih kuća i sve ih prodali legalnom otkupljivaču. Policija je pronašla i vratila vlasnicima veći dio ukradenih predmeta i robe čija vrijednost, po procjeni, iznosi 80.000 kuna.

Na području Brodsko-posavske županije policija je, u suradnji s Državnim inspektoratom, tijekom nadzora pekarnica, pilana i gradilišta uhitila 14 osoba, 12 na području Slavonskog Broda i po jednu u Vrpolju i Okučanima, za koje je utvrđeno da ilegalno borave u Hrvatskoj. Među otkrivenim ilegalicima jedanaestorica su iz BiH, a trojica iz Srbije te Crne Gore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara