U Slavonskom Brodu proizvodit će se dijelovi za Jaguare i Ferrarije

POZNATI proizvođač autodijelova Saint Jean Industries planira krajem ove godine početi s proizvodnjom u Slobodnoj zoni "Đuro Đaković" u Slavnoskom Brodu. Investicija je vrijedna 10 milijuna eura.

Riječ o prvoj francuskoj green field investiciji, a ulagač je Saint Jean Industries koji proizvodi aluminijske odljeve za dijelove automobilskih motora i ovjesa. Tvrtka proizvodi dijelove za Jaguare, Ferrarije, Aston Martine, Maseratije, kao i za vozila marki PAS (Peugeot i Citroen), Volkswagen, Volvo i General Motors.

Izvršni direktor Saint Jean Industriesa u Hrvatskoj Igor Rosandić za "Jutarnji list" izjavio je kako je početkom godine od holdinga "Đuro Đaković" kupljena hala koja se sada uređuje. Naglašava da je osposobljenost radnika iz "Đ. Đakovića" bila presudan da se nova tvornica otvori u Hrvatskoj. Položaj Slavonskog Broda koji ima jako dobru prometnu povezanost, te Slobodna zona s dobrom infrastrukturom također su doprinijeli da se izabere baš Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Rosandića, planira se zaposliti oko 150 radnika koji su radne vještine stekli u "Đ. Đakoviću". Za početak je predviđen godišnji promet od 14 milijuna eura, a već sada postoji narudžba od 189 milijuna eura.

"Jutarnji" doznaje da je francuska kompanija Somfy, koja proizvodi elektromotore, također pokazala interes za ulaganje u Slobodnu zonu "Đuro Đaković". Spominje se ulaganje i britanske tvrtke Selkirk koja proizvodi dimovode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara