U Sloveniji i dalje U središtu pozornosti GOSPODARSKI POJAS

Pitanje proglašenja gospodarskog pojasa u Jadranu i dalje je u središtu pažnje slovenske političke javnosti i stranaka, bez obzira na pojašnjenja hrvatskog MVPa kako nije riječ o potezu koji bi bio usmjeren protiv interesa Slovenije.

"Stajalište Slovenije jest da bez suradnje i suglasnosti Slovenije nije moguće prihvatiti odluku o ekonomskim zonama u Jadranskom moru", izjavio je, kako je javila slovenska agencija STA, na razgovorima u ministarstvu vanjskih poslova Italije u Rimu slovenski otpravnik poslova Peter Reberc.

Kako navode slovenski izvori, talijanski diplomati složili su se sa slovenskom ocjenom kako je proglašenje ekonomskih zona na moru "u nadležnosti Europske unije".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na najavu proglašenja zaštićenog gospodarskog pojasa na Jadranu s hrvatske strane reagiraju i dalje negativno slovenske političke stranke. Tako je predstavnik najjače oporbene stranke, Janšinih socijaldemokrata (SDS) Jožef Jerovšek u petak u priopćenju za javnost naveo da je hrvatska namjera proglašenja ekonomske zone u Jadranskom moru usmjerena u to da našteti Sloveniji.

(Hina) fl sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara