U Sloveniji pritvoren svećenik osumnjičen za pedofiliju

SLOVENSKI svećenik prijavljen je danas zbog pedofilije, za što bi u slučaju da bude pravomoćno osuđen mogao biti osuđen na kaznu do deset godina zatvora, javili su u petak slovenski mediji pozivajući se na priopćenje policije.

U priopćenju se navodi da je riječ o "64-godišnjem građaninu" koji je osumnjičen da je od 2000. do 2005. godine izvršio 10 kaznenih djela spolnog nasilja nad osobama mlađim od 15 godina. Nakon saslušanja kod istražnog suca u Krškom određen mu je kućni pritvor.

U Sloveniji su prošle godine na sudskim procesima zatvorenim za javnost u tri slučaja spolne zloporabe osoba ispod 15 godina osuđene tri osobe na zatvorske kazne od po osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog zaštite osobnih podataka djece - žrtava policija je odbila dati dodatne informacije. Ured za tisak Slovenske biskupske konferencije potvrdio je da je upoznat sa slučajem.

Osumnjičeni svećenik, navedeno je u izjavi ureda, više neće moći obavljati službu koja bi mu omogućila da dolazi u doticaj s mladima, a u slučaju da mu se dokaže krivnja prijeti mu i kazna na crkvenom sudu, primjerena težini kaznenog djela.

Prema istom izvoru, svećenik je bio ispitan odmah nakon što su se govorkanja o pedofiliji pojavila u javnosti, ali je zanijekao sve optužbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara