U slučaju Pukanić potpuno zakazala policija

U SLUČAJU Pukanić otkriva se sve više  propusta raznih institucija od kojih je najviše grešaka u koracima imala upravo zagrebačka policija.

Naime, ni nakon mjesec dana od prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić  nema ozbiljnije kriminalističke obrade, kao ni o atentatu na Pukanića, njihovu kokainu te samoj prijavi za obiteljsko nasilje. Sve je to obavijeno velom tajne, a najnoviji promašaj je, kako piše Jutarnji, neuspjelo snimanje razgovora Mirjane Pukanić s djelatnicima Hitne pomoći. 

Neuspjelo snimanje razgovora s Hitnom pomoći

I Hitne su činjenicu da nemaju snimke obrazložili time da imaju zastarjelu opremu koja nekad otkaže, međutim bez obzira na to, još važniji je podatak da policija polovične snimke nije ni tražila odmah, već tek naknadno. Još jedna od zagonetki Pukanićevih je način na koji je Mirjana Pukanić završila u bolnici Vrapče iako se prije liječila u Vinogradskoj. Snimka razgovora liječnice opće prakse Jasna Lulić pokazala je da ona djelatnicima Hitne pomoći ni jednom riječju nije spomenula Vrapče, a na uputnici je navedena baš ta bolnica, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Općinsko državno odvjetništvo zahtijevalo od policije da ponovno ispitaju zaposlenike Hitne pomoći od kojih bi se mogli saznati detalji slučaja, policija to nije učinila. Kao što nije istražila zašto je ravnateljica Hitne dr. Keleuva dogovarala s ravnateljem Vrapča primanje Mirjane Pukanić, izričito tražeći da je primi određeni liječnik.

Tko je Niki 1. 2. 3.?

Ravnatelj psihijatrijske bolnice Vrapče odbio je dati spis o Mirjani Pukanić Državnom odvjetništvu napominjući da će to napraviti samo u slučaju sudskog naloga. Što se tiče prijave za seksualno zlostavljanje, policiji očito ni to nije bilo previše zanimljivo, jer još nije, kako piše list, uspjela nabaviti IP adrese korisnika profila Niki 1.2.3. zbog kojih je Mirjana Pukanić podigla prijavu.

J.M.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara