U Španjolskoj britanskom paru sinove pokušali oteti Madeleineini otmičari?

POTRESENI britanski par je novinarima ispričao kako su im u Španjolskoj pokušali oteti sinove te kako je to već treći pokušaj otmice djece tijekom njihova dvomjesečna boravka u toj zemlji. Uvjereni su kako bi banda otmičara koji su pokušali oteti njihove sinove mogla biti povezana s nestankom male Madeleine McCann.

U razgovoru za Mirror, Nigel i Lesley Atkinson su ispričali kako su im dvojica muškaraca, u dobi od oko 40 godina, prije otprilike tri tjedna, iz dvorišta njihove kuće u Moraletu, pokušali ugrabiti sinove.

Osmogodišnji Jake i 10-godišnji Jason su se 24. travnja igrali u dvorištu. Odjednom se pred kućom zaustavio srebrnosivi terenac iz kojeg su izašla dvojica muškaraca i pokušala namamiti dječake u auto.

"Jedan od muškaraca je na lošem engleskom rekao mojim sinovima da pođu s njima, jer sam ja to navodno rekao. Čak su izgovorili moje ime, što znači da su nas neko vrijeme pratili prije no što su krenuli u akciju. Dječaci su bili u potpunosti zbunjeni, no srećom i dovoljno razumni da pobjegnu u kuću. Tad su im muškarci počeli dovikivati neka izađu. Čula ih je naša dadilja. Kad je izašla iz kuće, muškarci su odjurili automobilom", rekao je 46-godišnji Nigel Atkinson, inženjer iz Boltona, koji je nedavno s obitelji, zbog posla, preselio u Španjolsku.

"Otmičari haraju, a policija ne zna što da radi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je Nigela i njegovu također 46-godišnju suprugu Lesley dodatno šokiralo je "traljava istraga koju je provela španjolska policija". Naime, par navodi kako su se tijekom njihova boravka u Španjolskoj dogodila još dva pokušaja otmice te kako ih je u tom razdoblju i u susjednom Portugalu, gdje je nestala i mala Maddy, bilo nekoliko sličnih.

"Policijski službenik me jednostavno potapšao po ramenima i pitao što bi oni sad trebali napraviti. Šokira me to što postoji banda koja na ovom području pokušava otimati djecu, a policija ništa ne poduzima. Ta bi banda mogla biti povezana i s nestankom Madeleine McCann", rekla je Lesley.

Nigel i Lesley su spomenuli i kako su 1. ožujka, iz obiteljskog doma u Morairi, muškarac i žena pokušali oteti trogodišnjeg Jacka Carewa. U tome ih je spriječila dječakova 40-godišnja majka Mandy. Samo tri dana kasnije, u istom su gradu, dvije Marokanke pokušale ugrabiti 18-mjesečnu Annabelle iz dječje sjedalice. U tome ih je spriječila majka djevojčice, 28-godišnja Adele Spencer, koja se s otmičarkama čak i potukla kako bi spasila kćer. U protekle tri godine u Španjolskoj je nestalo oko 200 djece.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara