U splitskoj luci zaplijenjeno 16 kilograma heroina

NA GRANIČNOM prijelazu u splitskoj luci u utorak navečer u teretnom vozilu bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka pronađeno je gotovo 16 kilograma heroina, namijenjenog prodaji na zapadnoeuropskom tržištu, izvijestio je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Odjela kriminaliteta droga MUP-a Darko Dundović.

To je, inače, najveća količina heroina ikad zaplijenjena na području splitsko-dalmatinske Policijske uprave i jedna od najvećih u Hrvatskoj, istaknuo je Dundović.

Droga, 15 kilograma i 735 grama u 30 paketa, pronađena je u unutrašnjosti gume prednjeg kotača priključnog vozila teretnjaka marke "volvo", kojim je upravljao 48-godišnji vlasnik Vlado Zeljko, hrvatski državljanin s prebivalištem u Bosni i Hercegovini. Policija je navela samo inicijale osumnjičene osobe.

Službenici Odjela kriminaliteta droga splitsko-dalmatinske PU vozilo, koje je u Hrvatsku došlo iz BiH, zaustavili su tijekom redovne kontrole ukrcaja putnika i vozila na trajekt za Anconu u Italiji. Kako je teretni prostor vozila bio prazan, a zbog sumnje da se u njemu krijumčari droga, na temelju informacija dobivenih praćenjem ponašanja vozača od ulaska u Hrvatsku, teretnjak je izdvojen radi daljnjeg pregleda te je od istražnog suca zatražen nalog za pretragu, nakon čega je i pronađen skriveni heroin, rekao je načelnik Odjela kriminaliteta droga splitsko-dalmatinske PU Josip Buljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlado Zeljko sinoć je nakon kriminalističke obrade priveden istražnom sucu splitskog Županijskog suda, uz kaznenu prijavu zbog posjedovanja droge s namjerom prodaje. Određen mu je pritvor do završetka istrage.

Istaknuvši da je to najveća količina heroina ikad zaplijenjena na području splitsko-dalmatinske Policijske uprave i jedna od najvećih u Hrvatskoj, Dundović je rekao da se vrijednost te količine heroina "na veliko" na narkotržištu zapadne Europe procjenjuje na oko 2,5 milijuna kuna. Dodao je da cijena heroina raste "spuštanjem prema krajnjim potrošačima", tj. na oko 50 eura po gramu.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga MUP-a Darko Dundović na kraju je rekao kako je u suradnji s Interpolom i policijama susjednih zemalja, jer se Hrvatska nalazi na ruti krijumčara "istok - zapad", pokrenuta istraga radi pronalaženja drugih osoba umiješanih u taj posao i otkrivanja podrijetla krijumčarene droge, a i inače je pojačan nadzor prometa na granicama što je i rezultiralo ovom zapljenom.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara