U Splitskoj županiji do 2007. godine izgradnja 23 poduzetničke zone

POGLAVARSTVO Splitsko-dalmatinske županije donijelo je danas odluku o otvaranju poduzetničkih zona u županiji u razdoblju od 2004. do 2007. godine kojom se predviđa izgradnja 23 poduzetničke zone.

Gradovi i općine, zaključeno je na sjednici Županijskog poglavarstva, dužni su usvojiti olakšice i druge pogodnosti namijenjene potencijalnim investitorima u poduzetničke zone.

To se prije svega odnosi na cijene zemljišta, obročno plaćanje naknade za zemljište, komunalni doprinos i porezne olakšice.

Županijsko poglavarstvo usvojilo je izvješće o stanju gospodarstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje već drugu godinu posluje s gubitkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sjednici je upozoreno da je blokiran žiro račun čak 1.760 poduzeća, čiji je iznos nepodmirenih obveza dostigao 826 milijuna kuna.

Pročelnik Županijskog ureda za gospodarstvo Božo Sinčić najavio je za jesen predstavljanje koncepta nove razvojne agencije koja će se osnovati s ciljem povezivanja poduzetnika s lokalnom upravom i Sveučilištem.

Svrha je uvođenje novih tehnologija i restrukturiranje gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara