U splitskom zatvoru ubio se silovatelj vlastite kćeri

U splitskom zatvoru ubio se silovatelj vlastite kćeri
U SPLITSKOM zatvoru na Bilicama danas je pronađeno mrtvo tijelo 47-godišnjeg pritvorenika M. B. koji je optužen da je silovao vlastitu maloljetnu kćer, a sumnja se da je počinio samoubojstvo vješanjem, doznaje se na Županijskom sudu u Splitu. .

Kako je izjavio dežurni istražni sudac Mlađan Prvan, o pronalasku mrtva tijela u ćeliji izvijestio ga je ravnatelj zatvora Zoran Raguzin. Tijelo su zatekli zatvorski čuvari oko 13,30 sati.

Nakon očevida tijelo je preneseno na Patološki odjel splitske Kliničke bolnice kako bi se utvrdio točan uzrok smrti pritvorenika.

Istražni sudac nije kazao ima li na tijelu tragova nasilja, već da se sumnja u smrt vješanjem.

Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa priopćila je da je pritvorenik bio u pritvoru odlukom Istražnog centra Županijskog suda u Splitu od 15. travnja 2005. zbog kaznena djela iz čl.192. st. 2. i čl. 198. st. 1. i 3. u sv. čl. 60. i čl. 188. st. 1. i 4. KZ (obljuba djeteta, rodoskvrnuće i silovanje).

Uprava za zatvorski sustav u priopćenju navodi da pritvorenik nije iskazivao psihičke smetnje, niti je tretmansko i zdravstveno osoblje primijetilo depresivno stanje i suicidalne namjere. Prema priopćenju, pritvorenik je samoubojstvo vješanjem počinio u sanitarnom čvoru zatvoreničke sobe vezicama koje je zavezao za kanalizacijsku cijev.

Ističe se da je odmah nakon što je dežurni pravosudni policajac pronašao pritvorenika pokušana reanimacija, ali neuspješno. Ubrzo je stigla i hitna medicinska pomoć.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav poslao je u zatvor u Splitu inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile činjenice u vezi s tim samoubojstvom.


Index.hr/Hina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara